Algemene informatie

 

Westzaanse Zuivelboerderij:

Op onze Westzaanse Zuivelboerderij wordt sinds april 2013 (h)eerlijke zuivel bereid. De zuivelbereidingsruimte voldoet aan de gestelde eisen van de EG. Er is dan ook een EG-erkenning.Dit is te zien op de etiketten die op de producten zitten.

Alle producten bevatten als hoofdbestanddeel volle boerenmelk van eigen bedrijf. Wij produceren verschillende zuivelproducten:

 1. Boeren yoghurt
 2. Boeren karnemelk
 3. Boeren boter
 4. Boeren kwark
 5. Boeren ijs

 

 1. Boeren yoghurt:
  Dit is een (h)eerlijke yoghurt vol van smaak. Ook maken wij yoghurt met natuurlijke vruchten concentraten met smaak. Deze vruchtenconcentraat bevatten geen conserveermiddelen of synthetische kleurstoffen/aroma’s.

 2. Boeren karnemelk:
  Boerenkarnemelk is ook een ambachtelijk product. Na het karnen van de aangezuurde melk komt er boter vrij. Karnemelk is vetarm, gezond en een goede dorstlesser. Naast de gewone karnemelk verkopen we ook vruchtenkarnemelk zoals met aardbei, framboos of boomgaardvruchten smaak.

 3. Boeren boter:
  De boeren boter is de échte boeren roomboter waaraan geen zout is toegevoegd.

 4. Boeren kwark:
  Van gepasteuriseerde boerenmelk maken we ook kwark. Dit is een echte boerderij-lekkernij. Deze kwark maken wij ook met heerlijke vruchten smaken, ook zonder conserveringsmiddelen en synthetische kleurstoffen/aroma’s

 5. Boeren ijs:
  Van onze eigen melk wordt lekker boeren ijs gemaakt door Meester IJsbereider Goemans uit Zaandam. Het ijs wordt in vele smaken bereid! Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld 500 gram ijs te kopenspan

Winkel:

Naast onze productieruimte ligt onze sfeervol ingerichte winkel waar we al onze zelfgemaakte producten verkopen. Het is zeker de moeite waard om onze winkel te bezoeken. Behalve onze zelfgemaakte boerenzuivel verkopen wij ook streekproducten zoals honing van onze Westzaanse imker. Verder ook diverse smaken kaas en de heerlijke Schulp-vruchtensappen (zonder toegevoegde suikers). Ook verkopen wij ambachtelijk gemaakte jam. Dit wordt geproduceerd door Jan Bax. Zijn website is: www.janbaxveen.nl.

Ook kunt u bij ons leuke cadeau artikelen vinden, en als u het leuker vind om een cadeau zelf samen te stellen maken wij daar een mooi pakketje van. Vanaf 5 euro heeft u al een leuk cadeau. Als u zelf een leuke mand heeft thuis, mag u die gerust meenemen en dan maken we er samen een prachtige cadeaumand van. Als u meerdere manden wilt laten maken dan stellen wij het op prijs als u dat van te voren besteld, zodat we het op een rustig moment voor u kunnen samenstellen. Per slot van rekening is uw geschenk ons visitekaartje. Ook voor relatie- en kerstgeschenken kunt u bij ons terecht. Ook hebben wij cadeaubonnen.

Rustpunt:

Wij zijn bij het landelijke netwerk van Rustpunt aangesloten. Koffie, thee en limonade is in de winkel te verkrijgen. Op dit punt kunt u heerlijk uitrusten van een lange fietstocht!

Kijk ook op www.rustpunt.nu